ART CRAFTS WRITINGS BITS&PIECES ATELJEE BIO/CONTACT
WRITINGS
 • Poetry (FI/EN)
 • Dreams (FI)
 • Texts from the IB (FI/EN)
 • Medical texts (FI)
 • Minna Pöntinen 00E/2002 | Novelli Jotunin tyyliin

  Eeva-Kaisa

  Kaikki oli ollut vanhaa jo vuosien ajan. Hän tunsi toisen liian hyvin, kaiken hänestä, pienimmätkin tavat, ominaisen luonteensa - nyt oikaistessaan vieraalle vuoteelle tomun ja kadotuksen joukkoon hän ei tuntenut syyllisyyttä, koska tämä oli hänelle hyvää - hänet saituuttaan lasin taakse esille ja samalla piiloon asettanut sai maksaa, tietää miltä julmuus tuntuu-- Makuuhuoneen peili oli näyttänyt tulevia aikoja - aikoja, milloin kukaan ei enää puhunut velvollisuuksista - nimellisen avioliiton velvollisuuksista, joiden toteutumisesta ainakin toisen osapuolen oli huolehdittava - ja pakosta vaan halusta ja oikeamielisyydestä.

  “Miksi--”
  “Lähden. Älä odota minua tai mitään muutakaan.”

  Ja nyt hän, toisen luona, palvottavana, jumalattarena, tuntien itsensä raukeaksi - ja toinen istui kotona, tietämättä mitään - ha-ha-haa - tietämättä missä hän oli, istuen tuolissaan kasvot käsissä, itseään syyttäen, haavoitettuna! Miten suloista olikaan tämä kaikki, hiukset levinneet pyhimyksen sädekehäksi pään ympärille - hänellä oli kaikki valta--

  “Mitä ajattelet?” kysyi toinen.
  “Vanhaa.”
  “Rakastat?”
  “Kuinka voisin? En edes tunne häntä. Hänestä ei pidä enää puhua - hän on tuomittu - ja me puhtaita, voi katso, taivaan enkeleitä, niin valoisia-- meidän pyhät syntimme--” Eeva-Kaisa purskahti rajuun nauruun.

  Toinen tiputteli hymyillen liljan terälehtiä hänen kasvoilleen. Hetken ajan Eeva-Kaisa luuli tuntevansa suussaan granaattiomenan happamanmakean maun, ja kiitti mielessään käärmettä ja Eevaa.

  © Minna Pöntinen 2009 / minagi (at) honeyacid.net