ART CRAFTS WRITINGS BITS&PIECES ATELJEE BIO/CONTACT

WRITINGS

 • Poetry (FI/EN)
 • Dreams (FI)
 • Texts from the IB (FI/EN)
 • Medical texts (FI)
 • Sota, ole ohi

   Siviili-ilta Jumalan ääni lähestyy helikopterin mukana kiinalaista teetä kaatuu syliini Musiikki soi liian hiljaa höyhenet leijailevat ilmassa Kohta pääni täyttää valo ja yritän syleillä pilviä. Maljakko, vesi ja kukat ovat yhtä - tapaamme, kun saavumme perille.


   Sinä, otatko vaimoksesi Pystytkö katsomaan kuinka uppoan suonsilmäkkeeseen ja yskin verta päällesi? Kestätkö sen, että muistoni sinusta kasvavat naavaa ja peittyvät paksuun jäähän? Oletko tarpeeksi vahva irrottamaan hiukseni tammen oksistosta ja vangitsemaan kuun?


   Sota Kietoudun pitsiin Sähköverkkojen lähellä kaukana tulesta voimalinjat humisevat ylläni Istuudun maahan Kuusien lähellä vanhan aidan vieressä ihmiset marssivat riveissä Kuinka kaunista - näkyni huuruaa elämää ja minä olen lehtien seassa yksin kaikkien kanssa.


   Samaa lihaa Likaiset porraskäytävät johtavat isoihin huoneisiin Helminauhani katkesi eilen teippasin muistoni kokoon Ja katso äiti! Morsian polttaa tupakkaa liljalaahus kuralammikossa.


   Sitten: Musta aita keskellä lunta Linja-autollinen toisensa jälkeen valkean taivaan ja valkean maan uuvuttamia ihmisiä matkalla jatkamaan keskeytettyjä elämiään. Muutama puhelinlanka aaltoilee vielä - lumen alla kasvavat suopursu ja pellava. Tule. Se alkaa taas.


  Back to poetry index

  © Minna Louhelainen 2014 / minagi (at) honeyacid.net