KORUT: YLEISINFOA

Mitä metalleja käytät koruissa?

Korujeni kaikki metalliosat ovat joko sterling-hopeaa, hopeoitua kuparia, kuparia tai messinkiä. Yleisimmin käytän hopeoitua kuparia; käyttämäni ketjut ovat yleensä puhdasta sterling-hopeaa kuten suurin osa lukko-osista sekä käytännössä kaikki hopeiset riipukset ja hopeahelmet.

Mitä kiviä käytät koruissa?

Korujeni kaikki kivet ovat aitoja jalo- ja puolijalokiviä. Yleensä ne ovat käsittelemättömiä mutta pieni osa niistä on värjättyjä (esim. kirkkaanväriset kalsedonibrioletit). Käyttämäni helmet ovat aitoja viljeltyjä, värjättyjä makeanveden helmiä (jälkimmäisten kohdalla korun kivilistassa on mainittu vain lyhyesti "helmet"). Muutamassa vanhemmassa korussa olevia satunnaisia Swarovski-kristalleita lukuunottamatta en käytä synteettisiä tai lasi- tai muovihelmiä.

Mitä "helmet" tarkoittaa kivilistauksessa?

Viljeltyjä (ja useimmiten värjättyjä) makeanveden helmiä.

Mitä tähti (*) tarkoittaa hinnan perässä?

Sitä että korun kuvassa oleva kappale on myyty mutta pystyn tekemään siitä uuden, lähes samanlaisen kopion (kts. seuraava vastaus).

Voinko saada uuden kappaleen jo myydystä korusta?

Kaikki tekemäni korut ovat periaatteessa uniikkeja. Mikäli havittelemasi koru on jo myyty, niin pystyn usein tekemään siitä uuden, hyvin samantyylisen version; nämä tapaukset on merkitty kohdelistaukseen hinnan perässä olevalla tähdellä (*). Voin joutua kuitenkin tekemään uusiin kappaleisiin pieniä muutoksia, sillä esimerkiksi täysin identtisiä kiviä tai helmiä voi olla mahdotonta löytää lisää.

Voitko muokata valmiita koruja toiveideni mukaan?

Tietyissä rajoissa. Esimerkiksi useissa koruissa ketjun tai säätövaran pituuden muutos onnistuu.

Teetkö kustomoituja koruja asiakkaan toiveiden mukaan?

Teen itseasiassa kaikkein mieluiten koruja mittatilaustyönä asiakkaiden toiveiden mukaan. Otan mieluusti vastaan myös palautetta nykyisistä koruistani ja siitä, millaisia koruja haluaisitte täällä tulevaisuudessa nähdä enemmän.

Mistä korujen hinta koostuu?

a) Käytettyjen kivien lajien ja harvinaisuuden perusteella, b) käytetyn metallin (esim. hopea vs. hopeoitu kupari) perusteella sekä c) korun tekemiseen vaaditun työajan perusteella. Näistä suurin yksittäinen tekijä on työaika - monimutkaisen kaulakorun tekemiseen voi vierähtää viitisenkin tuntia.