Valoteos, 2013, n. 60 x 200 cm Sekatekniikka, 2011, 44 x 28 cm Leikattu maalauspohja, 2013, 44 x 28 cm
Puu / sekatekniikka, 2011, 44 x 28 cm Akryyliväri kankaalle, 2013, 42 x 40 cm Leikattu maalauspohja / akryyliväri, 2013, 80 x 50 cm

Johan Vestin

s. 1969

http://johanvestin.blogspot.fi
veitsijohan@gmail.com
Ansioluettelo (pdf)

Taide on terapeuttista ei vain tekijälleen ja yksittäiselle kokijalle vaan koko yhteiskunnalle ja kulttuurille – taiteessa on parantavaa voimaa ja edistää henkistä kasvua. On tärkeätä pitää kiinni taiteen riippumattomuudesta. Tällöin taide voi täyttää tehtäväänsä nostaa esiin epämukavia tai jostain muusta syystä marginaaliin joutuneita aiheita. Ei ole sattuma, että autoritäärisissä valtioissa ollaan haluttu hallita taidetta ja rajoittaa sen liikkumatilaa. Taide on poliittista ja vaikuttaa silloinkin, kun se pysyttelee erossa ideologioista ja puoluepolitiikasta.

Minusta hyvää taidetta ei mitata taidokkuudella, esteettisellä vaikuttavuudella eikä taiteilijan aikaisemmilla saavutuksilla. Tärkeintä on taiteilijan vilpitön asenne omassa luomisprosessissaan. Voisi sanoa, että taiteen hyvyys on minulle enemmän eettinen kuin esteettinen kysymys. Omat teokseni ovat joskus minimalistisia, mutta myös yksikertaisesti toteutettuja ja epätäydellisyyksiä hyväksyen. Tekniikka on monessa mielessä ylivertainen suhteessa ihmiseen. Inhimillisyytemme tulee esille juuri heikkouksiemme ja haurautemme kautta.